Skip links

Hoe blijf je uniek?

Heb jij nog een Nokia of allang een Iphone?

Ik droom nog steeds van mijn Nokia, wat een fijn toestel. Iedereen had hetzelfde toestel. Toen kwam de Iphone, dat was even wennen. Maar kijk om je heen, wie heeft nog alleen een toestel waarmee je kan bellen. Hoe snel is het gegaan met de smartphone met veel extra mogelijkheden, die ons leven productiever heeft gemaakt en meer werkplezier heeft gegeven.

Ik droom nog steeds van alleen maar commerciële trainingen geven rond het jaar 2000. Iedereen wilde verkooptrainingen volgen. Toen kwam de recessie in 2008. Het was even wennen maar ik ben  veel meer commerciële coaching gaan doen, assessments, netwerken, workshops , blogs schrijven en sales op een hoger niveau. Ik heb er zelfs een boek over geschreven: “Verkopen is topsport”. Wat hebben we veel geleerd. We hebben onze (commerciële) vaardigheden  verbreedt en aangescherpt voor onszelf en samen met onze klanten.

Als jij terug kijkt, heb jij inmiddels een smartphone? Heb jij jezelf inmiddels enorm verbreedt en verdiept als het gaat om het ontwikkelen van jouw potentie aan (commerciële) persoonlijke talenten?

Wees eens eerlijk ? Heb jij uit jezelf gehaald wat erin zat de afgelopen jaren? Of zit er veel meer in jou wat nog ongebruikt ligt te wachten om ontwikkeld te worden?

De wereld, jouw organisatie en jijzelf zitten te schreeuwen om die nog ongebruikte unieke talenten. Dit kan een kwestie van leuk zijn voor jezelf maar kan ook een bittere noodzaak worden door de snelle veranderingen in onze maatschappij of de ophanden zijnde recessie. Die Nokia was ooit top maar sluit niet meer aan bij de nieuwe tijd. Helaas gaat dit ook zo met onze persoonlijke toegevoegde waarde. Als je niet mee gaat met het verdiepen en ontwikkelen van nieuwe persoonlijke talenten dan loop je het risico om tegen het Nokia effect aan te lopen; het ene jaar verdien je nog 1 miljard en het volgende jaar zit je zonder business.

De overheid heeft dit ook ingezien en heeft hiervoor de “SLIM subsidie” in het leven geroepen. Breng eens in kaart welke talenten nog ongebruikt op de plank liggen van jou en jouw organisatie. Onderzoek eens welke nieuwe talenten jij nodig hebt en in welke mate deze ontwikkeld moeten worden om aansluiting te blijven houden met de eisen van de nieuwe wereld/de nieuwe maatschappij. De overheid ziet daarvan het belang in en wil het vliegwiel op gang brengen, zodat organisaties en hun medewerkers ook gaan inzien dat het steeds meer een noodzaak is om ons blijvend, sneller en vaker te blijven ontwikkelen. Dit om ervoor te zorgen dat jouw toegevoegde waarde blijft aansluiten bij de snel veranderende vraag. Wij kunnen deze subsidie in september 2020 voor jou aanvragen en we kunnen ook helpen bij het uitvoeren als deze toegekend wordt. Je kunt hierbij tot 80% terugkrijgen op een investering van 25.000 euro.

Wil jij weten wat wij in de vorige recessie geleerd en aangepast hebben om qua sales aansluiting te blijven houden in de aankomende periode? Laten wij een vrijblijvende afspraak maken om samen te bepalen wat jij/jullie nog kunnen verdiepen of verbreden als het gaat om het ontwikkelen van jouw/jullie salestalenten, of koop het boek “Verkopen is topsport” en vul het codewoord Nokia in, dan krijg je 25 % korting op de aanschaf van het boek en een ½ uur sparren naar aanleiding van de vragen en of inzichten uit het boek.

Leave a comment