Skip links

Wat hebben mijn smoothies met timemanagement te maken?

Vier jaar geleden kwam ik er achter dat ik er een ongezonde levensstijl op na hield. Als ik nog een tijdje dit leuke werk wilde blijven doen, dan moest het roer om, op naar een gezonde levenswijze. Elke ochtend een smoothie maken en geen dag overslaan was een van de dingen waar ik mee wilde beginnen. In het begin viel dat niet mee. Soms waren er geen sinaasappelen, ik had te weinig tijd ingepland en het smoothie apparaat bleek niet erg handig te zijn. Met heel veel vallen en opstaan, zit het nu in mijn systeem. Als ik nu geen smoothie neem ’s morgens dan voel ik mij niet meer op mijn gemak, dan mis ik iets.

Tijdens een training Timemanagement aan een groep verkopers bleek maar weer dat weinig verkopers goed georganiseerd en gedisciplineerd zijn. Gebrek aan overzicht, druk in het hoofd zijn en daardoor zaken vergeten zijn veel gehoorde frustraties van verkopers en hun managers. Een goede oplossing hierbij is het om elke dag een to do lijst te maken. Hierbij kan je je hoofd leegschrijven, aangeven hoeveel tijd elke actie kost en met een nummer van 1 tot 4 de prioriteit van zaken aangeven. 1 moet echt vandaag, 2 deze week en 4 ergens deze maand. Het klinkt zo simpel maar toch… Net zoals het maken van mijn smoothie kost het tijd en moeite om dit tot een gewoonte te maken, tot het moment dat je het mist en je het niet meer plezierig vindt zonder de smoothie of to do list.

Wat heeft ervoor gezorgd dat ik na vier jaar nog steeds een smoothie eet en ook niet meer zonder een to do list kan? Ik wilde écht veranderen! Ik was ervan overtuigd dat mijn (mentale) gezondheid in gevaar was, het zou mij op de lange termijn zóveel opleveren.

Vervolgens is een periode van focus noodzakelijk. Het kost extra moeite, je moet hier en daar wellicht de aanpak aanpassen om het te kunnen blijven doen op een manier die bij jou past. Misschien stop je met de papieren vorm en stap je over op taken in outlook. het maakt niet uit hoe je het doet, maar je blijft doorgaan. Ik kwam er achter dat er een periode van 21 tot 60 dagen nodig is voordat nieuwe positieve verbeteringen een automatisme zijn. Vanaf dat moment gaat het eigenlijk vanzelf. Als je één tot twee maanden volhoudt, zal het resultaat meer rust opleveren. Dat is fijn.

Succes met het combineren van zakelijk succes met meer levensplezier door twee maandjes door te zetten.

Wilt jij ook een paar positieve zakelijke werkwijzen of commerciële werkwijzen in jouw aanpak laten inslijten maar lukt het toch niet? Dan heb ik nog een tip. Neem met ons contact op en je krijgt deze tip helemaal gratis.

Leave a comment