Skip links

Alles op een rijtje

De vakanties zitten er voor de meeste mensen weer op. Voor ons wel in ieder geval. Wat ik zo bijzonder vind aan vakanties, is dat het in die 2 tot 3 weken vaak zo gemakkelijk is om allerlei plannen te maken. Meestal gaat het dan om zaken die ik graag anders wil gaan doen. Op de één of andere manier overzie ik in de vakantie het geheel veel beter. Het is niet zo dat ik mij dan zit te vervelen, want het programma is bij ons thuis vrij intensief. Er wordt bijvoorbeeld veel gesport, gezwommen, het klimbos wordt bezocht, we wandelen heel veel en bezoeken kastelen.

Inmiddels zijn de kinderen op een leeftijd dat er ook een aantal keer wordt geshopt (dat is bijna ook een sport, zie maar eens de juiste sneakers te vinden voor een puber…). Kortom, ik heb het in dit geval niet over een strandvakantie, waarbij ik dagenlang uitkijk over de zee, met een zacht briesje, koffie of fris in de hand (heerlijk lijkt me dat, het staat op ons wensenlijstje).
En toch is het in die twee weken makkelijker om te overzien wat er anders kan in het dagelijks leven. Ik noem maar wat voorbeelden (vast wel herkenbaar).

  • Het zou handig zijn om meer te sporten, nu eindelijk eens de klusjes in huis echt af te maken, de tuin moet worden opgehoogd. Meer tijd vrij maken om bij de kinderen te gaan kijken tijdens sportwedstrijden.

Hoe zou het toch komen dat het dagelijks leven in de vakantie beter te overzien is?
Misschien komt het wel door de verandering van omgeving. Dat kan zijn bij een dagje naar het bos of strand, of zelfs bij het winkelen in een andere plaats. Maar hoe hou je dat overzicht nu vast?

  • Reserveer 1 keer per week tijd in de agenda om te reflecteren: hoe loopt het nu in mijn gezin, baan, hoofd? En wat zou ik willen veranderen?
  • Maak bijvoorbeeld mindmaps van zaken die voor jou belangrijk zijn en waar je tevreden over bent, en zaken die je graag wilt veranderen.
  • Pak het punt voor punt aan, want als je alles tegelijk wil gaan aanpakken, heb je kans dat er juist niks gebeurt.
  • Door ook te noteren wat er wel goed gaat, en die zaken aan te vullen met alles wat je gaandeweg naar tevredenheid aanpast, zal je zien dat er nieuwe dingen gaan gebeuren.

Je zet je leven als het ware in beweging!

Wil je hulp bij het in gang zetten van de beweging? Zoek een goede vriend of vriendin om dit samen mee te doen, je kan elkaar dan ook aanspreken op het daadwerkelijk wekelijks aanpassen van je mindmap. Mocht je iemand zoeken die niet persoonlijk bij je betrokken is, dan helpen wij je ook graag hiermee! In dat geval vinden we het leuk als je contact met ons opneemt. Plan gerust een moment in mijn agenda om vrijblijvend telefonisch kennis te maken. Snel en gemakkelijk door middel van deze link.

Leave a comment