Skip links

Henny Bax

‘Marjanka weet mensen te overtuigen’

De Dierenzorggroep, onderdeel van Evidensia, is een verzameling van zestien dierenartspraktijken, verspreid over Nederland. De nadruk ligt op de behandeling van gezelschapsdieren. Henny Bax is directielid van de Dierenzorggroep.

‘Wij kwamen twee jaar geleden in contact met Marjanka Aalders, trainer bij MMCenter. Zij verzorgde destijds een training voor een farmaceutisch bedrijf. Daar waren we erg enthousiast over.

Blijvende verandering
In dezelfde periode wilden we bij onze cliënten het door ons ontwikkelde DGZ Gezondheidsplan beter onder de aandacht brengen. Voor dit gezondheidsplan betalen onze cliënten maandelijks een vast bedrag en in ruil hiervoor krijgen ze korting op preventieve behandelingen van hun huisdier. Het leek ons goed om het aanbieden van dit pakket bij alle medewerkers van de verschillende locaties ‘in te trainen’. We realiseerden ons dat een eenmalige training vaak niet voldoende is om een blijvende verandering tot stand te brengen.

Effectief
Wij gingen in gesprek met Marjanka en gezamenlijk stelden we een jaarprogramma vast. In dit programma was niet alleen sprake van een aantal gezamenlijke sessies, maar Marjanka kwam ook naar de praktijken toe voor trainingen “on the job”. Zij liep mee met onze medewerkers en kon zo direct inspelen op situaties en vragen beantwoorden. Die manier van trainen bleek heel effectief, want we verkochten in een jaar tijd 1.200 pakketten, een unicum voor Nederland. Bovendien leerden onze mensen ook allerlei vaardigheden die ze op andere onderdelen van hun werk kunnen inzetten.

Assistentes en dierenartsen
Ook voor 2016 stelden we weer een programma samen. Dit jaar gaat Marjanka onze assistentes helpen om de voederverkoop naar een hoger plan te brengen. Daarnaast gaat ze onze dierenartsen trainen bij het onder de aandacht brengen van ons preventieve behandelplan voor nierfalen bij hond en kat. Er zijn namelijk nieuwe mogelijkheden bij dit ziektebeeld, maar dat is een intensief traject en dat vraagt om een goede uitleg richting onze cliënten. Dierenartsen moeten daarvoor niet alleen goede communicatieve vaardigheden ontwikkelen, maar moeten ook weten welke argumenten ze kunnen gebruiken om de vertaalslag naar onze cliënten te maken. Marjanka vervult daarbij een belangrijke rol.

Betrokkenheid
We zijn erg blij dat Marjanka er dit jaar ook weer is! Wij zijn onder de indruk van haar betrokkenheid. Ze bijt zich echt vast in een project en dat waarderen we heel erg. Ze krijgt dingen gedaan, weet mensen te overtuigen en geeft hen handvatten die ze in de praktijk kunnen gebruiken.’

Lees meer Testimonials