Skip links

Jan Pons

Leidinggeven en werken “tussen” professionals: een prachtige boeiende omgeving.

Zolang ik mij kan herinneren zit er een dierenarts in mij. Als jochie van 6 met een droom en als doorgewinterde professional van 50 plus met een schat aan ervaring. Alle kanten van het dierenarts-zijn heb ik mogen meemaken: loondienst, maatschapslid, praktijkmanager, consultant, mediator, fusie begeleider, strategie en overname adviseur.  Vanuit al die perspectieven heb ik me verdiept in het optimaliseren van de driehoek:  arbeidsvreugde-inkomen-tevreden klanten.

Deze ervaringen gebruik ik nu als partner van MMCenter om bedrijven te begeleiden bij het verbeteren van de bedrijfsvoering.

Steeds meer kennis-intensieve beroepen worden ingevuld door zgn. professionals: mensen die goed opgeleid zijn, vrijheid belangrijk vinden en kritisch en eigenzinnig zijn. Dierenartsen, artsen, accountants, architecten, advocaten en specialisten zijn over het algemeen uit zichzelf heel gemotiveerd, dus laat ze zoveel mogelijk hun gang gaan. Maar wat als het bedrijf (meestal in de maatschaps-structuur) ook wensen/eisen stelt aan de professional?

Herkent u zich in deze mooie en boeiende wereld van autonome professionals, zowel als “hands on” praktijk- man-vrouw, als leidinggevende of als eigenaar/maat , neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.